Canada, Nova Scotia

eerste dagen

hello there,

Ik hou het kort, want de nba begint zo weer!

Ik heb een fijne vlucht gehad, lang, maar alles verliep goed.
Ben 2x gefouilleerd en had wat probleempjes bij de immigratie dienst, maar verder isalles helemaalgoed gekomen!

Ik werd opgehaald door mijn gastgezin en ben met mijn gastvader mee naar huis gereden, in zon grote truck, haha. Ondanks dat ik zo lam als een tak was, heb ik kunnen genieten van de mooie omgeving! Hij heeft me meteen de stad, school, ijsbaanen van alles laten zien!
We hebben zelfs nogeven naar een icehokcey training gekeken.

Het huis en de achtertuinzijn geweldig! Vanuit mijn kamer heb ik uitzicht op de oceaan.

Meteen de 1ste avond ben ik al met Maria (mijn gastzusje) Nora en Renata (andere uitwisselingsstudenten)naar een feest geweest. Hier schuintegenover. Het feest bestond uit... typische canadese jongens wat meiden, bier, te grappige canadese muzieken kaartspelletjes.

De volgende morgen werd ik om half 7 al wakker, tja 5 uur tijdverschil, dus heb ik smorgens aanOVERHEERLIJKE koffie gezeten met mijn gastouders en mijn gastvader naar zijn vissersboot gebracht.
Als het wat warmer wordt ga ik met hem mee vissen, naar lobster, kreeften dus.

Daarna ben ik met mijn gastmoeder naar een wegrestaurantje gereden, daar hebben we de lekkerste sandwich OOIT gegeten en wat gebabbeld met wat bejaarde cowboyhoed dragende canadezen. Vanuit daar zijn we door gereden naar een nederlands gezin die een B&B gaan beginnen in April ergens. Het was super om hun te ontmoeten en ikhoorde meteen dat feynoord even ajax de pan in heeft gehakt! Lekker hoor!

In de middag zijn we met z'n zessen naar Halifax geweest, daar zijn we naar een mall geweest, wat geshopt en gegeten bij kfc.

Morgen ga ik voor het eerst naar school, mijn vakken uitkiezen! En dinsdag heb ik al mn eerste basketballpractice :D Toen ik voor het eerst hier binnen kwam hing er al een briefje aan de koelkast met tijden van mijn trainingen!

Heb nog leukedagen voor de boeg.
Dinsdag met een paar uitwisselingsstuden hier eten en daarna naar de film in Bridgewater.
Woensdag brood bakken bij nora.
Donderdag naar een icehockey wedstrijd.

Ik ga weer verder met NBA kijken.
WICKED

Cya

Rianne

klinkt errug goed! :D

Jacomijn

Lieve Felice,
Wat leuk om te horen dat je zo warm bent onthaald. Ik denk dat je je niet zult vervelen. Wat een belevenissen! Geniet er van.
Dikke knuffels

Ine

is helemaal niet lekker hoor:(
maar het klinkt echt super gaaf daar! geniet ervan meid:) enne ik hou je weblog in de gaten!

Tamara

Het klinkt allemaal zwaar NICE, ik weet zeker dat je een leuke tijd hebt en gaat hebben daar.
Ik hou je reisverhalen in de gaten want ik vind het superleuk om te lezen hoe het met je gaat :p
Geniet ervan!

En slaap genoeg met je jetlag.. xD

ik wil slapen maar het is pas 3 uur haha

mapa

lieve Felice,
Leuk stukje heb je geschreven en we hebben in de gaten dat je het goed naar je zin hebt, helemaal TOP!

John de Nijs & Erika Hoogmoed

Hai Felice,

Wat een verhaal al en wat een bezigheden heb je al de eerste week. Fijn om te horen dat het goed gaat en dat je het leuk vind. Goed om te lezen dat je gastgezin je al lekker bezig hebben gehouden.
Hopende dat het op school ook goed bevalt: kies het vak nederlands, dan weet je dat je dat in ieder geval kan :-)

Liefs,
John & Erika

Felice

Hahaha, ze hebben het vak nederlands niet!
Ik heb engels, sport, studie over de oceaan en geschiedenis over nova scotia :)

Marijke

Ha Felice, het klinkt prima daar! Echt een warm welkom. Leuk hoor jouw blog. Valt er ook nog wat te duiken daar?
Groetjes uit Drunen

Felice

Ik weet niet of hier geduikt kan worden, maar heb wel mn logboek bij voor het geval!

Margareta

Hee Felic,
klinkt super chill daar.
Ik hoop nog leuke verhalen te lezen op je blogg.

groetjes