Basketbal en de rest
Good morning students
The announcements,
The girls basketball team got 2nd last Friday and they now participate the Provincials the weekend before march break.
Ja, want wij zijn 2de geworden van deze regio, wat een hele prestatie blijkt te zijn!
Afgelopen vrijdag wonnen wij een ONTZETTEND belangrijke wedstrijd tegen Shelburne.
Wat een wedstrijd! Laatste 2 minuten 40-40, had het gevoel dat het publiek mijn hart kon horen kloppen van de spanning. En wat een publiek... zo'n 50 supporters, waarvan 5 moeders van ons team... De rest voor Shelburne. Ze maakte het ons niet makkelijk, met koebellen, klappers, te fanatieke moeders aan het schreeuwen( We are way better! They don't deserve to win! This is what we are playing for the whole season!), zelfs een iets te fanatieke vader die de nederlaag niet aan kon, waardoor die maar met stoelen moest gaan smijten op de grond. Juist.
Maar alles is gelukkig goed verlopen, we wonnen de wedstrijd met 6 punten.
Na de uitreiking van de banner en een korte toespraak zijn we met 11 blije meiden weer terug naar Liverpool gereden.
We gaan de komende 2 weken trainen, trainen en nog eens trainen om zoveel mogelijk kans te maken tijdens de Provincials. Een 3 dagen durend toernooi in Springhill. We spelen tegen al nummer 1 en 2's van heel Nova Scotia en omdat het op en neer rijden niet te doen is verblijven we 3 dagen in een hotel, op koste van de school! Luxe war.
School doet niet zo moeilijk in Canada blijkt maar. Afgelopen week heeft heel ons team nieuwe trainingspakken gehad met een jas, waarop staat: LRHS Basketball met logo en alles heel mooi! Op wedstrijd dagen moeten (mogen we, maarom te laten zien dat we een team zijn etc.)we onze jas dragen naar school en voor de rest mogen we hem ook dragen.
Verders...
Heb ik laatst mee geholpen met houthakken!
Hier gaat de verwarming bij bijna iedereen op hout, omdat hier zo ontzettend veel hout is, scheelt dat blijkbaar weer heel veel geld.
120 dollar voor 3 maanden geloof ik ongeveer, en 160 als het hout al gehakt is.
Mijn gastvader vind het alleen leuk om het hout te hakken.
Zaterdagsavond tijdens het tv kijken zegt hij opeens: ga maar niet te laat slapen, morgenvroeg gaan we houthakken!
Hij maakt zo nu en dan wel eens een grapje, dus ik speelde maar mooi mee: yeah sure!
Volgende morgen om half 8 lagen m'n handschoenen etc. klaar en gingen we achter het huis mooi 2 uur houthakken.
Begrijp nu best waarom die het hout ongehakt laat leveren, want het is nog best leuk om te doen ook!
Verders...
Spreek ik wat af met vrienden die ik hier langzamer hand wel krijg, basketbal ik echt belachelijk veel (afgelopen week 5 dagen achter elkaar),gaan we met zn alleschaatsen in de rink hier in de buurt (wat gelukkig veel beter gaat nu, had paar weken terug mn dag niet blijkt maar weer.),eet ik de zelf gemaakte koekjes van de oma van mijn gastvader die hier naast woont en haal ik tienen op school, no kidding, heb er al 3, van de 4 punten! Ook ben ik een paar keer op visite geweest bij een Nederlands gezin hier in de buurt die een Bed and Breakfast openen http://www.blueberry-bay.com/. Afgelopen zaterdag hadden we daar een super gezellige verjaardag gehad. Iedereen die kwam nam iets mee om te eten, dus konden we heel de avond genieten.
Is best eens fijn om een avondje bij een Nederlands gezin te zijn, ook al gaan zij ook voor de Canadese cultuur en praten we alsnog zoveel mogelijk Engels tegen elkaar!
Verders...
Paar dagen terug zijn we met een groepje uitwisselingsstudenten naar de film geweest in Bridgewater, The Vow. Ontzettend mooie film!!! Best geinig trouwens. Koop ik een cola. Wat voor cola wil ik? Nou doe maar een regular. Wat voor cola krijg ik? Een halve liter cola, lekker regular! Daarna zijn we met zijn alle wat gaan eten bij Wendy's. Was ook weer gezellig.
Woensdag gaan we met alle uitwisselingstudenten uit deze regio skiën of snowboarden! Heb daar echt super veel zin in. I.p.v. school zien we alle mensen van de introductie van een tijdje terug weer en gaan we is mooi van die piste scheuren. Tenminste als ik geen les nodig heb, maaaaaaaaar daar gaan we maar even niet van uit.
Tot slot.
Nog een paar weekjes en dan heb ik ook vakantie!
En de vakantie staat al mooi vol geplant met onwijs vette dingen!
Ottawa, Toronto, overnachten aan deNiagara Falls, NHL wedstrijd, 2 dagenskien in quebecetc.
Ik ga verder met de zelf gemaakte koekjes van de oma hier naast...
Veel plezier met wat jullie de komende tijd nog gaan doen.
Beter ga jij niet te veel cola drinken anders krijg je te veel suiker binnen he haha, Maar tof dat het bb ook zo goed gaat daaro. en ik kom wel keer naar dat verblijf daar haha nog best mooie kamers zie ik :). naja spreek je snel weer
Gr
pietje puk met zijn lange tuck :)
Ha Felice!
Fijn, weer zo'n lekker lang bericht van jou! Goed hoor, die tweede plaats met basketball. Hier kunnen de ouders ook fanatiek zijn, maar in Canada is het een veel belangrijker sport lijkt het. Ik ben blij dat het goed met je gaat. Al is het op afstand, je wordt niet vergeten
hoor!
Heel veel iefs, Nel
hoeveel ben je al aangekomen? :P tonnetje rond kom je terug zeg ik je :P. ziet er iig uit dat je het daar goed naar je zin hebt :) kom je nog terug over een half jaar?
Ha Felice,
Jonge jonge jonge, wat een leven heb je daar: het is alleen maar genieten, geweldig!
Fijn dat je het zo naar je zin hebt en dat je leuke contacten hebt.
Het was even stil aan het front, maar nu begrijpen wij het: je bent druk en gezellig bezig. Goed nieuws allemaal.
Zet 'm op kanjer!
John & Erika
dag Felice, ik krijg steeds meer spijt dat ik "vroeger" ook niet naar het buitenland ben geweest tijdens mijn studie. Ik dacht toen echt dat het alleen maar leren was met een beetje fun. Maar dat is dus niet waar. Geniet maar van alle mooie dingen en als je terug bent, bij ons brandt de houtkachel ook in de winter. Wij zorgen wel voor hout, jij zorgt voor het hakken ? grt Dennis
Lieve Felice,
Wat leuk om je belevenissen elke keer weer te lezen!
Het is trouwens maar goed dat je veel sport want door al dat snoepen zou je tenue niet meer passen.
Het doet ons goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt daar in Canada.
Dat het leuk is om ook weer eens met Nederlandse mensen te praten kan ik me goed voorstellen!
Have fun and take care xxx
Feetje!
Jeetje, jij hebt het daar wel naar je zin he, geloof ik!
Maar staat je trip naar Vancouver al gepland? Heel veel plezier daar en ik spreek je snel via feestboek!
XXX
vet cool Fe!
ga maar gelijk boarden dat is leuker dan skiën.
Als je in dit kikkerland moet afkicken van Canada hebben wij de oplossing. Bij ons is altijd wel wat hout te hakken voor onze houtkachel.
Als het zo doorgaat wordt je nog een echte basketbalSTER.