Canada, Nova Scotia

Neem even de tijd, want heb de afgelopen maand veel gedaan.

Waar waren we gebleven.

Ben nu alweer 1 maand verder en ben nog steeds vol op aan het genieten.
Heb in 1 maand niet stil gezeten, dat kan ik je wel vertellen!

Ik zal alles een beetje proberen chronologisch te vertellen en kort samen te vatten, want onzettend makkelijk onthouden is het allemaal niet.
Laat ik eens beginnen met de skitrip!
Op school hebben we onszelf verzameld en zijn we met de schoolbus afgereisd naar Martock, ook maar 1,5 uur rijden.
Daar aangekomen werden we in groepen verdeeld. Heb vorig jaar dan wel geskiet, maar wist eigenlijk niet echt zeker of ik het nog wel kon, dus heb ik mezelf maar bij de beginners geplaatst.
We kwamen er alleen al na 1 afdaling achter de ‘'bunny hill'' dat ik gelukkig nog net zo goed kon skien als vorig jaar.
Dus HOPPAKEE op naar de top en scheuren maar!
Paar dagen later was het tijd voor een weekend basketball provincials in Springhill!
Om precies te zijn: donderdag, vrijdag en zaterdag. Daardoor kregen we dus 2 dagen vrij van school. Viel alleen wel een beetje tegen om vrijdag te horen te krijgen dat de hele school sneeuw vrij kreeg. Heb ik mijn eerste sneeuw vrije schooldag gemist... maar goed. Niet getreurd heb een goed weekend gehad!
Na 4 uur rijden kwamen we met heel het team aan in Amherst. Daar overnachte we in een super 8 hotel en zijn we na aankomst meteen wat gaan eten bij subway. Snel door naar Springhill voor onze eerste wedstrijd. Verloren, en een zwaar gekneusde voet. Beeeetje jammer noem ik dat. Daarna hadden we de openingsceremonie, ging er allemaal vrij professioneel aan toe. Had ik allemaal niet zo verwacht. Doedelzakken, politie mannen met gigantische vlaggen en we hadden ruim 100 toeschouwers. Kreeg zelfs nog een roos, omdat ik geweldig ben. Bedoel, omdat ik eindexamen kandidaat ben dohhhh. Verder heb ik die avond niet meer kunnen lopen en wat pijnstillers geslikt, maar was alsnog zeer gezellig in het hotel. Met zn alle zo'n 5 large pizza's besteld en wat gechillt/gezwommen, je weet wel hoe dat gaat. Volgende dag, wel weer gewoon gespeeld, maar als nog verloren. Met zijn alle wezen uiteten en vroeg gaan slapen voor de volgende wedstrijd. Zaterdag... weer verloren en een lichte hersenschudding voor mij. Dit betekent dat we ergens op de laatste plaats zijn terecht gekomen, wat waren we lekker bezig!

De week daarop was het dan zo ver! MARCHBREAK!!!
Vrijdag na school vertrokken we meteen om kwart over 2, naar Ottawa!
1500 km, 7 uur gereden en zijn we eerst maar gaan overnachten in Quebec.
Daarna zijn we doorgereden naar Ottawa. De zoon (chris) van mijn gastouders woont daar met zijn vrouw en 2 kinderen, van 2 en 6 maanden. Daar zijn we tot donderdag morgen gebleven in een ontzettend mooi huis. De eerste dag hebben we de stad bezocht met mijn gastmoeder en Miles, van 2. In de avond zijn Maria en ik zelf naar de stad geweest en wat rondgelopen.

De volgende dag werden ik en maria opgehaald (in een dodge challenger) door kennissen (leo en rosie) van Maria, die ook in Ottawa wonen. Daarmee zijn we naar een katholieke kerk dienst geweest. Er hing een hele gezellige sfeer! Daarna hebben we ontbeten bij Tim Horton's en geshopt in Bayshore, een winkelcentrum in Ottawa. Heb ik een mooi skateboard gekocht :D
We hebben daarna HEERLIJK gegeten bij Leo en Rosie en in de avond enge films gekeken in de kelder. De volgende dag hebben ze ons weer afgezet bij Chris en de rest.

Maandag zijn Maria en ik weer samen naar de stad geweest, waar we een vriend van de zus van Maria hebben ontmoet, jup. Die heeft ons heel Ottawa laten zien en samen zijn we, volgens hem, in het lekkerste restaurant van Ottawa gaan eten.

Dinsdag zijn we gaan skiën in Mont Tremblant, een heel schattig stadje met een redelijk mooie skipiste! We hadden alleen minder geluk met het weer, het was ontzettend mistig! Op sommige momenten kon je geen 10 meter voorruit kijken, wat het eigenlijk wel leuk spannend maakte.

Woensdag zijn Maria en ik weer de stad in geweest om wat musea te bezoeken. Ook zijn we de peacetower op geweest. Ottawa heeft een heel mooi parlementsgebouw, met een hoge toren die op Ottawa en een deel van Quebec uitkijkt.

Het is ondertussen al weer donderdag. We zijn vroeg vertrokken naar Toronto! Geweldige stad! Eerst zijn we de cntower op geweest, daar hebben we heerlijk geluncht in een 360 restaurant. Dat wil zeggen: het restaurant draait heel de tijd in het rond zodat we tijdens het eten lekker konden genieten van ontzettend gaaf uitzicht! Daarna zijn we naar een winkelcentrum geweest, heb ik 2 basketbaljersey's gekocht. Natuurlijk 1 van de Toronto Raptors, en een van de Boston Celtics. Daarna hebben we heerlijk gegeten bij Boston Pizza. Wauw, gaaf restaurant, kon nba op 8 verschillende flatscreens kijken, en als je naar de wc moest, geen probleem, daar hingen ook genoeg flatscreens om de wedstrijd op door te kijken. Daarna hebben we de oudste zoon (joe) van mijn gastouders opgehaald van het vliegveld in Toronto, lekker geslapen in een bed and breakfast in Port Colborne, waar de andere helft van de familie woont.

In de morgen zijn we weer doorgereden naar de Niagara Falls, wat overigens maar 20 minuten rijden was. Daar hebben we de falls gezien, wat voor mij en Maria een klein beetje tegen viel. We hadden ze groter verwacht :( Maar nog steeds, het was ontzettend mooi! We hebben de stad bezocht, wat net een klein pretpark lijkt, wat geld uitgegeven in meerdere speelhallen en geluncht in het Hardrock café. In de avond zijn we nog wat gaan zwemmen in een groot waterpark, met uitzicht op de falls en rondgelopen bij de Niagara Falls. Later in de avond hebben we als avondeten domino's pizza naar ons hotelkamer laten bezorgen en wat nba gekeken.

De volgende dag was het st. Partricksday (een feest voor de Ieren in Canada), heel de dag in mn celtics shirt gelopen. We hebben een markt bezocht en verder heel de dag aan het water gezeten met de kinderen van joe, want het was zon 28 graden. De volgende dag was het zover om weer terug naar Nova Scotia te vliegen. Heb eigenlijk zoveel gedaan in 1 week, dat ik waarschijnlijk 50% ben vergeten te vertellen, beetje moeilijk te onthouden allemaal.
Dat was dus mijn marchbreak en zit alweer een week op school. Maar ook op school blijft het nog leuk, ondanks een gave marchbreak heb ik het in Liverpool ook goed naar mijn zin. Basketbalseizoen is ondertussen afgelopen, maar ik en Louise, een vriendin van basketbalteam, trainen nu op maandag mee met de heren. Ook zit ik nu bij het badmintonteam. Het badmintonteam kwam een meisje te kort voor het dubbelen en ik ben gekozen om mee te doen. Bedankt Arie voor het mij leren van badminton! We trainen bijna elke dag, want dinsdag en woensdag hebben we hele belangrijke wedstrijden! Gister ben ik ook nog gevraagd voor het meisjes honkbalteam, honkbalseizoen begint ook weer, dus heb voorlopig nog genoeg te doen!

Afgelopen 3 dagen was het gemiddeld 25 graden en donderdag was het zelfs 30 graden! Heb ik even een geluk dat de oceaan in mijn achtertuin ligt en beach meadows, een groot strand, 15 minuten fietsen hier vandaan is. En ja ik heb een fiets. Ze hebben hier 2 hele mooie mountainbikes, 1 voor mij en 1 voor Maria. Heb zo dus heel de dag met vrienden op het strand vertoeft, en ondanks dat het water nog steeds HEEEEEEL koud is, zijn we er nog 4 keer in geweest. Ook ben ik met joe de boot op geweest. Hij moest wat krabfuiken ophalen, krab gebruikt hij voor het vangen van zijn kreeften. Maar het is wel gaaf om allemaal te zien hoe dat er aan toe gaat.

Verder ga ik na school meestal of trainen, of met vrienden ijs eten, naar mcdonalds, beetje chillen he. Ook ga ik zo af en toe fitnissen, om te voorkomen dat ik geen tientallen kilo's aankomen, want altijd gezond eten doen we niet. Eergister lekker weze eten bij boston pizza, zo gaat dat.

Vandaag ga ik heel de dag met joe werken in de tuin, we zijn net naar de stort geweest en we gaan dadelijk weer houthakken en de tuin doen, daarna ga ik wat skypen en vanavond heb ik een verjaardagsfeest. Heb nog een drukke, maar leuk dag voor de boeg.

mack en jolan

Hey Felice

Leuk om van je te horen dat je zo'n gave tijd door maakt en ook natuurlijk dat je zoveel leuke dingen mee maakt fijn om al je verhalen te lezen worden erg op prijs gesteld dus ga zo door
als het net zo mooi weer is als hier neem nog eens een duik in die koude oceaan deze lijkt nooit op te warmen helaas
tot schrijfs maar weer ben benieuwd en have fun jolan

Nel Rijneveld

Ha Felice!

Wat leuk om weer wat, (veel!!!) van jou en al je belevenissen te lezen. Wat fijn dat je het zo goed hebt.
We missen je wel hoor, maar het is je gegund!

Heel veel groetjes, Nel

Jacomijn

Lieve Felice,
Geniet maar lekker!
Gisteren waren we met de familie bij elkaar. Reken maar dat er over je gepraat werd!!! Was je er toch een beetje bij.
Dikke knuffels.

Dag Felice, Brenda had mij al verteld dat je een mooi verhaal had geplaatst, maar volgens mij zit je in een film die als je in snelvaart voorbijgaat. Hopelijk heb je straks ook een filmpje om ons te laten zien wat wij allemaal missen. Wat betreft de extra kilo's, is er naast pizza en pizza nog meer te eten ? Veel plezier de komende tijd met de andere sporten die je nu aan het doen bent, maar hopelijk dan met minder blessures. Anders moet je even overstappen op denksport. GrtDennis

mo

leuk wat jij alenmaal doet dropshot
veel suc6