Canada, Nova Scotia

April en de eerste 5 dagen van mei

56% procent van mijn reis zit er al op. Nog 76 dagen en ik ben weer terug in Nederland.

Het is waarschijnlijk allemaal niet zo bijzonder als mijn vorige verhaal maar we moeten het er maar mee doen.

De vorige keer was ik gebleven bij een verjaardagsfeest, was leuk! Ideaal dat de meeste huizen gigantische kelders hebben. Volgende dag zijn we met alle uitwisselingsstudenten naar de ijsbaan in Bridgewater geweest om te schaatsen en te eten. We hadden een potluck, wat wilt zeggen, iedereen neemt iets te eten mee. Leverde een hele gezellige avond op! Na het schaatsen ben ik met vrienden naar de film geweest.

De week daarop heb ik ONTZETTEND veel gebadmintond , elke dag trainen! De badminton districts stonden namelijk voor de deur. We moesten heel de week gezond eten en veel slapen, zodat we zo goed mogelijk konden spelen. De eerste dag was teamday in Bridgewater. Dat wil zeggen dat we als team moesten winnen, en dat deden we ook! De 1ste prijs was binnen. Paar dagen meer trainen en individual day in Chester, ook gewonnen, dus op naar de regionals. Verloren jammer genoeg, maar was wel weer een leuke ervaring.

Toen was het Pasen. Heb ik nog een heel leuk paaspakket gehad van mijn gastouders. Mijn gastmoeder was de hele week in Ontario, want haar zoon kreeg een zoon. En de broer van mijn gastvader uit Houston Texas kwam naar huis, dus heb de hele week elke avond bij mijn gast oom en tante gegeten. Was heel gezellig! Heb die paar dagen vrij voor Pasen niet heel veel bijzonders gedaan. Beetje je met vrienden afgesproken en gelogeerd, zo gaat dat. Stond de school ook nog 1 dag in brand na Pasen, dus genoeg vrije/luie dagen gehad.

Alles gaat goed op school. Heb het heel erg goed naar mijn zin! Het niveau gaat nu gelukkig langzamerhand wel iets omhoog. In het begin was het echt even basisschool niveau... Heb mijn rapport inmiddels ook gehad: Mi'kmaq 8.7, Physical Education 8.6, Oceans 8.6, Engels 5.8.
Klopt Engels valt een beetje tegen, hier komt mijn excuus, één opdracht was nog niet ingeleverd, dus daar stond een 0 voor. Vandaar. Maar dan nog, Engels is het enige vak waar ik voor moet werken. Vrij logisch vind ik, als we Engelse literatuur lezen waar zelfs de rest van de klas veel moeite mee heeft.

Drie weken terug zijn we met alle uitwisselingstudenten uit Liverpool en Bridgewater een weekendje naar de Mersey River Chalets geweest. In groepen van 4 zaten we in chalets, gingen we hiken, kampvuur maken, muziek maken aan het water hotdogs eten en meer van die kleine leuke dingen. Karaoke. Leuk was het zeker, hele mooie omgeving. Naar huis en meteen weer gezellig BBQ bij Nora, want wat hadden we een geluk met het weer. T-shirt weer.

Wat doe ik nog meer?
Kan ik je vertellen.
Qua sport:
Elke woensdag volleyballen op school, na school yoga in the gym, vrij voetballen op donderdagavond in de sporthal, 1x in de week op een random dag pingpong op school.

Voor de rest een beetje:
Laatst was het musicfestival in het astor theatre in Liverpool. Bijzonder hoeveel talent Liverpool heeft, geen grap. Het schoolkoor trad op en individueel zongen er mensen en acteerde ze wat.
Ik ga de laatste tijd vaak naar het strand, lekker met de fiets. Soms gaan we naar de zonsondergang kijken. Ik ga soms met een vriendin mee naar het paardrijden. Heb laatst een inktvis ontleed op school. Heb me ingeschreven voor de studie International Media and Entertainment Management in Breda. Ben volop voor mijn toelating bezig. We hadden laatst met vrienden een pizzaparty gedaan, gewoon met 10 mensen bij de pizzeria gegeten. Ga zo nu en dan naar de fitness. Ben gister gaan uiteten met Betty en Alex. ( Het is heel fijn dat je hier al vroeg auto mag rijden, Alex kan ons mooi overal naar toe brengen. Afstanden zijn er namelijk wel.) Had gister een feest van 2 meiden uit mijn klas. Vanavond feest bij een goede vriend, Luis. Morgen bbq feest bij de Nederlandse mensen. Genoeg feestjes, genoeg te doen, hoef me niet te vervelen en heb het nog steeds reuze naar mn zin!!!

Laatste dingetje.
Pap en mam hebben hun vakantie geboekt!
2 Juli zijn ze in Liverpool, kan ik ze eens wat gaan laten zien.
We doen mijn plekkie Nova Scotia en Ottawa, Quebeccity, Toronto,Niagara Falls etc.
Gaat goed komen.

Hoi Felice,

Je bent en blijft lekker bezig. Toch al weer aan het aftellen; daar maken wij erop uit dat de tijd te snel gaat. Goed teken!

Maak van Engels nog een mooie sprint en geniet van alles wat op je pad komt.

Leuk te lezen dat je ook bezig bent met de dingen in Nederland zoals je ouders en je toekomstige studie International Media and Entertainment Management in Breda. Wij horen graag als je terug bent wat dit allemaal behelst. Overigens wat moet je regelen voor je vervolgstudie?

Oh en wij hebben ook nieuws: wij gaan trouwen dit jaar!!

Liefs,

Monique en Luna

Hey Felice, wat n.leuk stukje van je, geniet hier nog maar,lekker, als de,dagen zijn zoals vandaag dan is,dat heerlijk. Doe Luiz de groeten en zien je morgen dan, gezelli,houdoe

Felice

WAUW SUPER! gefeliciteerd :)

Nicolien

Hey Felice,

Leuk je verhalen weer te lezen.
the party goes on and on and on...:-)

Gaaf dat je een studie hebt gekozen! Volgens mij is dat een gave en creatieve studie. En Breda is ook een leuke stad! Succes met de toelating.

Nog even de Hollandse vlag uitgehangen met Koninginnedag en bevrijdingsdag?

Je hebt nog heel wat weken, dagen, uren tegoed dus ga lekker verder met genieten!

Hug,
Nicolien

Jacomijn

Lieve Felice,

We blijven zo fijn op de hoogte van je belevenissen en genieten met je mee.
Succes met je toelating!!!
Liiefs van Cees en mij.

Mama

Weer een leuk stukje Felice!
En ik kan je vertellen, wij hebben zin om tekomen.
Voor ons een compleet nieuw land, waar jij ons mag rondleiden en natuurlijk zijn we blij om jou weer tezien.
Liefs en dikke kus mama

Arie

Wat is mi'kmaq? En wat krijg je bij Physical Education en wat bij Oceans? Heb Esmee vorige week nog wiskunde examentraining gegeven. Heb tegenwoordig 2 erg goede reserve badmintonrackets. Omdat je het vele sporten in ons kikkerlandje wel zult missen en daar geoefend hebt, ben je -samen met Esmee- welkom om gezellig mee te spelen. Wie zal er winnen?
Veel groenten van Margret en Arie

Sjaantje van der Stelt

Goedenavond Felice,

Zojuist heb ik weer even met je moeder gekletst via de telefoon. Ik hoorde dat alles nog steeds goed gaat en dat je uitkijkt naar juni als je ouders komen, wat heel begrijpelijk is. Je hebt het hele land natuurlijk nog niet gezien en dat zal ook niet in die korte tijd. Afgelopen september hebben wij samen een cruise vanuit Vancouver gemaakt naar Alaska en daarna hebben we met een camper een klein gedeelte door Canada getrokken. Dus wanneer jullie op vakantie gaan door Canada zul je nog heel wat moois tegen komen. Hier in Heusden gaat alles nog zijn gangetje, het weer is niet geweldig, maar na regen komt zonneschijn, dus daar houden we ons maar aan vast. Zo nu heb je weer een klein berichtje en ik wens je het allerbeste en geniet ervan.
De hartelijke groeten van Sjaantje van der Stelt.

Ha Felice,

Ja aftellen voor jou, maar zeker voor het thuisfront. Wat zal dit een weerzien worden: snip.

We wensen je nog een paar goede weken en maak er een mooi afronding van als jullie met elkaar zijn.

Tot in Nederland!!!

Liefs,